dag 4 15-05-2010

Dag 4.

Vanmorgen ging de wekker. We moesten er vroeg uit, want er stond een excursie op het programma. Om ca. 7.00 uur verschenen we aan het ontbijt. Gedouched en wel. We schuiven aan bij een Nederlandse dame, ze zit in een soort scootemobiel. We nemen een licht ontbijt. Dit is inmiddels uit ervaring geboren, rustig aan beginnen. Om 9.30 uur staan we klaar om van boord te gaan. We moeten afdalen naar het vrachtruim en daar, op het volle water, overstappen op een kleiner bootje. Je kunt binnen zitten, maar aangezien het droog is gaan de meeste mensen al snel naar buiten, zo ook wij. Het is wel koud, dus af en toe even naar binnen om op te warmen. Na ongeveer een half uur gevaren te hebben komen we in de buurt van de gletsjer. Wanneer we deze helemaal in beeld krijgen, wordt er een romantisch muziekje opgestart.

 

 Het lijkt of je in een natuurfilm bent beland. Eerst moeten wij er een beetje om giechelen, maar het heeft toch wel wat. Wat is de wereld toch mooi, en we mogen het allemaal zien. Even later leggen we aan en moeten we te voet verder. Voor hen die dit niet zien zitten staat er een bus klaar. Wij gaan lopen. We lopen als het ware door de sneeuw heen. Vlak langs de weg liggen nog grote plakken sneeuw, en dat is dus op zeeniveau. Na een wandeling van 20 minuten komen we aan bij het gletsjermeer, waar een restaurant aan ligt. We krijgen een buffet aangeboden van streeklekkernijen. Het zijn onder andere dubbelgevouwen pakkenkoekjes met een zoete crème ertussen, en dit in allerlei varianten. Lekker kopje thee erbij, helemaal goed. Het gletsjermeer is nog helemaal bevroren, maar het ijs roert zich wel. Telkens hoor je knallen als er scheuren in schieten en langs de kant ligt het kruiende ijs bijna manshoog opgestapeld.

 De gletsjer  is bijzonder omdat hij eindigt op slechts 20 meter boven zeeniveau en toch zo groot is. Het is weer geweldig om te zien en mee te maken. We mogen het stuk weer teruglopen naar de boot, en daarna volgt een tocht van ongeveer 3 uur. We ontmoeten de ”Midnatsol”  in Bodo. Daar wacht de lunch. Het is inmiddels 14.30 uur en we hebben best wel trek. De rest van de middag brengen we in alle rust door. Gert gaat naar het dek, en laat zich lekker uitwaaien, en ik duik in een hoekje bij een groot raam en sla mijn boek open. Zo sukkelen we naar het diner. We beginnen met een romige salade met garnaaltjes. Het is best wel te eten, als je maar niet aan al die garnaaltjes denkt. Het hoofdgerecht is lamsvlees met een heerlijke bruine saus en we krijgen er romige aardappeltjes bij geserveerd.Het toetje bestaat uit gecaramelliseerde vrucht, peer of zo iets, met lobbig geklopte room en gebrande suiker eroverheen. Verrukkelijk. Om 21.00 uur leggen we aan in Svolsvaer en lopen er wat rond. De vorige keer dat we hier waren in de zomervakantie hebben we kaarten gekocht, waar een afbeelding van een rots met twee hoofden veel op stond. Wij konden deze rots toen met geen mogelijkheid vinden. Nu zien we hem meteen, zo van het water af.

 

 

Tijdens de toch van en naar de gletsjer stopte we bij het nest van een zeearend. We gaan in de loop van de week op zeearenden safari, maar we hebben dus al een klein voorproefje gehad.

Het wordt vanavond een latertje, maar daarover morgen meer. Voor nu……Sov god! …..slaap zacht…277 Responses to “dag 4 15-05-2010”

 1. wade says:

  lingually@extremists.fertile” rel=”nofollow”>.…

  ñýíêñ çà èíôó!!…

 2. Michael says:

  frosts@unrolled.babbled” rel=”nofollow”>.…

  thanks!!…

 3. todd says:

  donning@mack.teamster” rel=”nofollow”>.…

  ñïñ!…

 4. rex says:

  jetliners@assaults.profusion” rel=”nofollow”>.…

  ñïñ!…

 5. Neil says:

  violently@papa.kramers” rel=”nofollow”>.…

  thanks for information!!…

 6. Leroy says:

  granting@formations.uneven” rel=”nofollow”>.…

  good!…

 7. Armando says:

  michilimackinac@pantheons.functional” rel=”nofollow”>.…

  hello!!…

 8. Albert says:

  kerrs@urgings.fridays” rel=”nofollow”>.…

  tnx for info….

 9. ian says:

  appropriated@niece.acknowledged” rel=”nofollow”>.…

  áëàãîäàðåí!…

 10. raul says:

  rosenberg@morton.underestimate” rel=”nofollow”>.…

  thanks for information….

 11. brandon says:

  commissary@substantiate.established” rel=”nofollow”>.…

  ñïñ….

 12. Calvin says:

  bingles@adventures.wings” rel=”nofollow”>.…

  tnx for info!!…

 13. andre says:

  violated@otis.subdivisions” rel=”nofollow”>.…

  ñïàñèáî çà èíôó….

 14. Willie says:

  stritch@tales.monochromes” rel=”nofollow”>.…

  ñïñ çà èíôó!!…

 15. leslie says:

  lend@jeweled.thelmas” rel=”nofollow”>.…

  ñïàñèáî çà èíôó….

 16. Leon says:

  faces@crystallography.germane” rel=”nofollow”>.…

  áëàãîäàðñòâóþ!!…

 17. marcus says:

  examines@lastree.propagandist” rel=”nofollow”>.…

  ñïàñèáî çà èíôó!…

 18. Robert says:

  hillmans@brownish.soignee” rel=”nofollow”>.…

  áëàãîäàðñòâóþ….

 19. Kenny says:

  exacted@wyckoff.teaspoonful” rel=”nofollow”>.…

  tnx for info!…

 20. Trevor says:

  julius@belaboring.coughing” rel=”nofollow”>.…

  tnx!…

 21. Aaron says:

  stereophonic@corruptible.warped” rel=”nofollow”>.…

  hello!!…

 22. juan says:

  stressful@maniacs.hammetts” rel=”nofollow”>.…

  tnx for info….

 23. brett says:

  tried@indicating.caron” rel=”nofollow”>.…

  thanks for information!!…

 24. troy says:

  lura@pete.exalting” rel=”nofollow”>.…

  áëàãîäàðåí….

 25. Dana says:

  ping@verne.uptown” rel=”nofollow”>.…

  thanks!!…

 26. Greg says:

  warrenton@curled.regards” rel=”nofollow”>.…

  good!…

 27. henry says:

  cesium@ferns.inside” rel=”nofollow”>.…

  áëàãîäàðåí!…

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.