Dag 1 12 mei 2010

Dag 1.

Daar zit ik dan. Gedouched en wel en klaar om in mijn bedje te duiken, in onze hut op de Hurtigruten. Moe maar voldaan kijken we samen naar de foto’s die we hebben gemaakt, het lijkt gewoon niet echt. Vanochtend vroeg uit de veren en de laatste hand gelegd aan was en inpakwerk. Ons nieuwe koffertje kan heel wat stouwen, en dat is maar goed ook, want er valt heel wat te pakken.
En dan tijgen wij naar Schiphol, want er moet weer gevlogen worden. Ik vind het nog steeds een heel spannende gebeurtenis, maar voel me aardig op mijn gemak als ik eenmaal op mijn plaats in “de hoogvlieger” zit. Nederland is nat en koud, en Amsterdam wordt bedekt door fikse wolkenvelden en blauwe lucht is niet te vinden. Maar moet je eens wat hogerop komen, we stuiven door de wolken, en daar is de zon, wonderlijk toch eigenlijk. Een stralende blauwe lucht boven, en een wollige deken onder je. We vliegen via IJmuiden naar zee en vandaar uit steken we over zee naar Stavanger, dit volgens het commentaar van “the Captain”. Dan wordt het steeds beter weer en kunnen we de kustlijn van Noorwegen ontwaren. We kijken op grote sneeuwvlakten, het is weer geweldig. Wanneer we boven Bergen arriveren wordt de landing ingezet en zoeven we laag over de eilandengroepjes die vóór Bergen liggen, het is adembenemend mooi, en ik vind het wederom een onbeschrijfelijke ervaring. Na wat onduidelijkheden omtrent het vervoer van de luchthaven naar de boot, kunnen we uiteindelijk ruim op tijd inchecken op onze boot en onze hut betreden. Dan weer snel aan dek, en kijken. Het waait behoorlijk en voor op de boot is het best koud, maar de zon maakt heel veel goed. Om 18.00 uur worden we aan het buffet verwacht, en we geven graag gehoor aan de stille maar zekere gevoelens van….trek. Het buffet is natuurlijk geweldig goed, en voor de zekerheid proberen we te wennen aan wat visgerechten, want de rest van de reis is het “eten wat de pot schaft!” Na het eten gaan we naar buiten om de daadwerkelijke afvaart mee te maken…..en zo ongeveer 20.15  uur varen we weg uit Bergen. Er wordt een instructie gegeven omtrent de handelingen die worden verwacht om je het vege lijf te redden in geval van nood…… Morgen mogen we zelf het pak aantrekken dat nodig is om een eventuele calamiteit te doorstaan. Ben benieuwd…. Het was een lange en vermoeiende dag, maar we staan aan het begin van onze droomreis. Tevreden trekken we de dekens over ons hoofd, welterusten.

Kijk, we hangen helemaal schuin, en kijken op de eilandjes voor Bergen

We hangen helemaal schuin, en hebben zo een fantastisch uitzicht op eilandjes vóór Bergen.3 Responses to “Dag 1 12 mei 2010”

 1. anneke says:

  Hi Irene en Gert,
  wat ontzettend leuk om zo met jullie mee te reizen.
  zo boven de wolken, stralende zon is de wereld zeker te weten anders. raar, maar je bent gewoon even “los”van de aarde.
  je schreef “droomvakantie”, in alle grote en kleine dingen, wens ik jullie samen allemaal intens mooie ervaringen. die je kunt bewaren in een koffertje dat niet te koop is.
  we gaan een weekje er tussen uit. ik neem je site mee in de hoop dat ik er daar ook iets mee kan.

  hartelijke groet
  anneke

 2. MTG says:

  Wonderful work buddy, keep it up.

 3. admin says:

  thanks, we have just a few days left on this trip…keep in touche…

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.