Dag 10 21-05-2010

Dag 10

Vanmorgen bij het ontbijt hebben we een uitgebreid gesprek gehad met een Noorse vrouw. Het was een apart vrouwtje, maar ik heb best wel lang met haar zitten praten. Het weer liet zich wederom van de goede kant zien, en we begaven ons aan dek. Daar hadden we weer een uitgebreid gesprek met een meneer uit Amsterdam. Dat is wel leuk hier aan boord. Je hebt zo een gesprekje, we leven zo in ons eigen afgeschermde wereldje op ons dobberende eilandje. Alles is vrijblijvend, ook een gesprekje. Heerlijk…..Voor je het weet is het weer tijd voor de lunch. Daarna gaan we naar het zonnedek en begeven ons in een inmiddels vertrouwd groepje Nederlanders. We bekijken de omgeving en de mondjes staan terwijl niet stil. Er lopen een paar oudere dames rondjes over het dek. Stevig ingepakt met een petje op en een zonnebril. Telkens komen ze langs en op een gegeven moment tellen wij mee. We steken vingers op elke keer als ze langskomen, en uiteindelijk krijgen we een reactie en corrigeren zij ons zelfs. Rondje 4 blijkt rondje 7 te zijn. We houden het vol tot rondje 10….. Het slaat allemaal nergens op, maar wij hebben lol. We kunnen dus wel stellen dat dit één van de luiste dagen aan boord is. We passeren een bergketen die “De syv søstre” (De zeven zusters) heet. Het verhaal gaat dat trollen  veranderen in steen als ze niet verborgen zijn voor de zon op komt. Zo gebeurde het met de zeven mooie zusters…..

De zeven mooie zusters

 Aan het eind van de middag passeren we een berg waar een gat in zit. Vol verwachting buigen wij ons allen in de richting die onze reisleidster via de speakers doorgeeft. Het duur nogal lang…maar eindelijk daar is tie. Het is de “gjennom Torghatten”  berg Torghatten. In deze berg zit een gat met een afmeting van 160 m lang, 35 m hoog en 15 m breedt. Deze is waarschijnlijk ontstaan door het smeltwater. Het is een prachtig gebied met bijna azuurblauw water, en sneeuwbergen op de achtergrond.

Berg met gat

De dag baant zich een weg naar de avond, en het is voor je het weet dinertijd. De maaltijd begint met gerookte zalm op toast met kruidenboter en sla met een dressing. Ik durf het bijna niet te zeggen, maar we vonden het allebei lekker. Het hoofdgerecht was varkensvlees met spek en zwoerd met aardappeltjes in de schil en rode kool met een smaak die ongekend lekker was. Tot besluit, taart gemaakt met laagjes biscuitgebak en ijs, omhult met slagroom en gegarneerd met zelfgemaakte gekonfijte vruchtjes. Het was weer een feest om aan tafel te zitten. Na het eten leggen we aan in Rørvik en bezoeken het visserij museum. We hebben wel een foto van het museum, maar binnen viel er niet veel te fotograferen. Het waren voornamelijk foto’s en filmmateriaal maar desalniettemin heel interessant.

museum van visserij

We gaan terug naar de kade en achter ons schip ligt een andere vaartuig van de Hurtigrutenlijn aan de kade. Het is de MS Nordstjernen. Dit is één van de oudere boten van de rederij en geeft het begrip “romantisch” een extra dimensie. Lijkt ons heel leuk om het ook nog eens op z’on oudje over te doen. Helaas is er geen zonnedek of zo te vinden. Maar het is een mooi schuitje.

de MS Nordstjernen

We gaan snel aan boord en voegen ons gewapend met koffie en thee wederom bij het Nederlandse eskader in de panorama lounche. Er komen berichten door dat er vliegvelden in Noord Noorwegen worden gesloten vanwege een aswolk. We fantaseren hoe wij onze tijd door gaan brengen als we niet naar huis kunnen vliegen. Van het één komt het ander. Heeft iedereen wel genoeg verschoningen bij zich. En al snel rollen de tranen ons weer over de wangen van het lachen. Het is lang geleden dat we z’on lol hebben gehad. Maar uiteindelijk worden we allemaal toch slaperig van ons daagje in de zon, en een ieder begeeft zich naar zijn of haar hut. Morgen is onze laatste echte hele dag. Wat zullen we het hier missen. Op naar zaterdag.

Grts Gert en Irene

Kijk, het is van origine toch nog steeds een postboot256 Responses to “Dag 10 21-05-2010”

 1. ted says:

  katies@operable.edgertons” rel=”nofollow”>.…

  ñïàñèáî….

 2. shawn says:

  winter@woodss.pops” rel=”nofollow”>.…

  ñïñ!!…

 3. Clifford says:

  discriminatory@aiee.proves” rel=”nofollow”>.…

  ñýíêñ çà èíôó!!…

 4. Jason says:

  sophia@macbeth.embracing” rel=”nofollow”>.…

  ñïñ çà èíôó!!…

 5. neil says:

  repaired@jena.meters” rel=”nofollow”>.…

  tnx for info!!…

 6. hugh says:

  fancies@civilian.amp” rel=”nofollow”>.…

  thank you….

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.